Kontakt os

Alle Dyrs Ret's historie

Axel-Erik Sørensen

ALLE DYRS RET blev stiftet af Murermester Axel-Erik Sørensen alias: Flisemureren / ”Sheriffen” 

Axel-Erik blev født i året 1946 ved Staushede ved Vejen. Han var ud af en børneflok på seks børn. Axel-Erik kom i en tidlig alder ud som arbejdsdreng, og kom herefter i lære som murer i Bække. Han flyttede til København hvor han blev meget dygtig og efterspurgt som murer til flisearbejde med marmor. Han arbejdede bl.a. for Simon Spies.

Men det der optog Axel-Erik  allermest, var dyrenes vel og ve. I 1994 stiftede han dyreværnsorganisationen ”Alle Dyrs Ret”. Den voksede til en landsdækkende organisation der bl.a.  udgav et blad. Det var Axel-Erik selv, der tog ud til de henvendelser han fik, om vanrøgt og dyr i nød. Ofte blev han truet korporligt af ejeren, når han påtalte nogle af kummerlige forhold dyrene levede under. Men trusler og tæv rørte ikke Axel. For ham gjaldt det kun om at der blev gjort noget for at hjælpe de mishandlede heste, hunde, katte og andre dyr han kom ud til.  Hans motto var: ”Det kan vi ikke være bekendt !

Sin sidste tid tilbragte Axel-Erik i Nordjylland på et plejehjem i Østervraa. Stærkt svækket af sukkersyge og ødelagte nyrer. Men det glædede ham utroligt meget at hans livsværk Alle Dyrs Ret forstætter med Bettina Hvass bag roret. Og Axel nåede heldigvis at opleve den nye plejestation i Hou

Axel-Erik Sørensen er stedt til hvile på Sæby Kirkegård

Ære være hans minde !